Yritysinfo

Vuonna 1977 työuransa vasta-aloittanut Antti Ranta päätti ryhtyä yrittäjäksi ja perusti Konepaja Antti Ranta Oy:n. Vesakonraivauslaitteiden valmistuksesta alkanut toiminta alkoi hiljalleen laajeta myös muihin tienhoidossa tarvittavien välineiden tuotantoon.

Erityisesti 1980-luvulla koneita alettiin kehittää vastaamaan asiakkaiden muuttuneita tarpeita. Asiakkaiden toivomuksesta koneista tuli yhä isompia, koska työleveyttä tarvittiin lisää. Tätä asiakaslähtöistä toimintatapaa on jatkettu läpi yrityksen historian. Ensimmäiset vientikaupat ulkomaille tehtiin vuonna 1986, ja ne suuntautuivat Neuvostoliittoon ja Latviaan.

Kun yritys tahtoi laajentaa tienhoidossa tarvittavien laitteidensa valikoimaa, Konepaja osti alusterien ja lumiaurojen valmistukseen erikoistuneen Ratemex Oy:n Reijolasta vuonna 1997.

Vuonna 2015 Konepaja Antti Ranta Oy osti myös Vikmet Oy:n käyttö- ja vaihto-omaisuuden. Muun muassa heittäväsiipisten aurojen kehittäjänä ja valmistajana merkittävää kehitystyötä tienhuoltolaitteistojen parissa tehneen Vikmet Oy:n perinne ja tuotteet jatkavat elämäänsä Ratemex Oy:n nimen alla. Kaupan myötä Vikmet- ja Hokke-tuotteiden suunnittelu-, valmistus-, myynti-, huolto- ja varaosapalvelut liitettiin osaksi Ratemex Oy:n tienhoitoliiketoimintaa.

Aiemmin tienhoitoon liittyviä laitteita valmistettiin eri pajoissa. Myöhemmin Ratemexin kaikki tienhoitoon liittyvä tuotanto on keskitettiin Kiteen Tolosenmäen tehtaaseen. Tällä hetkellä yrityksen valmistamiin tienhoitolaitteisiin kuuluvat kestävät ja laadukkaat ”AJO” ja ”HOKKE” -merkkiset laitteet, kuten erilaiset vesakonleikkurit, sirotinlaitteet, alusterät ja sivuaurat. Ratemex Oy työllistää tällä hetkellä kuusi ihmistä.

Aiemmin myös Lumex System -tienhoitolaitteita valmistanut Ratemex siirsi Lumex System -laitteidensa tuotannon AJO-merkin alle vuosien 2015-2016 aikana. Tuttua Lumex System -tienhoitokalustoa siten valmistetaan edelleen, mutta AJO-nimen alla.